Foto: Tina Ditlefsen

Piletrepakten

Hva er du villig til å ofre for suksess?

22. september kl. 19.00 blir det gratis lesning av Piletrepakten i Teaterkaféen. Baren er åpen.

Lillian og Joanna har aldri snakket om den dramatiske hendelsen som forandret livene deres for åtte år siden, og som la grunnlaget både for tragedie og enorm suksess. En karrieredefinerende audition gjør at de to gamle venninnene møtes igjen, og at sannheten endelig kommer for dagen. Kan vennskapet reddes, og går det egentlig an å tilgi?

Skuespillerne Lillian og Joanna har vokst opp sammen. Lillian har gått fra et liv som filmstjerne til å bli teatersjef på et stort teater. Joanna sliter med å klare seg som stand up-komiker. En skjebnesvanger hendelse for åtte år sendte de to vennene ut på to vidt forskjellige livsveier. Også et tredje liv ble merket for alltid.

Piletrepakten er et stykke om vennskap, tilgivelse og hvor langt du er villig til å gå for å oppnå dine ambisjoner.

Lesningen på Nordland Teater er aller første gang stykket framføres for et publikum. Vær blant de aller første som opplever denne teksten framført!

Manuset er skrevet som et bestillingsverk for Open House Theatre, Wien.

Øystein Ulsberg Brager er frilans sceneinstruktør og manusforfatter. Han har hatt regien på stykker som Rødlista ved Akershus Teater, Vildanden ved Sogn og Fjordane Teater, Frankenstein ved Nordland Teater, Et juleeventyr ved Teater Innlandet/Teater Grimsborken, Journey to the East, Krigsfortellinger, Kinder K m.fl. Han er kunstnerisk leder for det internasjonale teaterkompaniet Imploding Fictions som blant annet står bak det Heddaprisvinnende prosjektet Oslo Internasjonale Teater samt hørespillserien The Amelia Project. Han regisserer også Monsterunga som får premiere på Nordland Teater i oktober. I 2018 har Brager Statens Kunstnerstipend, og forsker i det å iscenesette egne manus. Lesningen av Willow Girls er en del av dette arbeidet.

Manus Øystein Ulsberg Brager
Oversettelse Maria Nygren
Medvikende Ida Løken Valkeapää og Linda Mathisen