Pust

En moderne kjærlighetshistorie

De står i køen på Ikea. Et barn? spør han plutselig. Skal vi starte en familie? Hun blir overrumplet. Må ut. Jeg trenger et øyeblikk, sier hun.

I en serie lynraske scener fortelles en moderne kjærlighetshistorie. Vi er med gjennom en samtale som varer livet ut. Det handler om de små og store valgene vi gjør i livene våre. Replikkene går som ping-pong. Den britiske dramatikeren Duncan Macmillan har selv beskrevet stykket som en blanding av stand up, en dans og en brytekamp. Det er som å tyvlytte til en privat samtale. Det er morsomt og gripende. Lett å kjenne seg igjen i. Selv når verden står på hodet og kloden ikke er til å kjenne igjen.

"Pust" settes opp over hele verden, nå sist i London og på Broadway i New York med hovedrolleparet fra The Crown sesong 1-2. I Riksteatrets versjon møter du de to unge og lovende skuespillerne, Kamilla Grønli Hartvig og Axel Bøyum. Mange vil kjenne Axel fra TV-seriene Heksejakt, Heimebane og Øyevitne. Kamilla er snart aktuell i en ny serie på HBO Nordic. Ingrid Olava står for musikken og regien er ved Marie Blokhus.

Varighet 1 time 30 minutter (ingen pause)
Premiere Premiere: Oslo / Nydalen 16. sep 2020
Turnépremiere: Kristiansand 25. sep 2020
Av Duncan Macmillan
Medvirkende Axel Bøyum og Kamilla Grønli Hartvig
Oversettelse Michael Evans
Regi Marie Blokhus
Kostymedesigner, Scenografi Katja Ebbel Frederiksen
Lysdesign Oscar Udbye
Lyddeign Nils Wingerei
Musikk Ingrid Olava
Produsent: Rebecca Mathisen