Foto: Tina Ditlefsen

DUS - Den unge scenen 2023

Ny dramatikk for ungdom - spilt av ungdom

24. - 26. mars arrangeres det DUS på Nordland Teater.

Her møtes 5 ungdomsteater-grupper fra Nordland for å vise frem selvvalgte teaterstykker.

Dette er en viktig helg hvor ungdommer fra forskjellige steder i fylket får møtes til både faglig og sosialt samvær, og Nordland Teater er både glade og stolte over å være vertskap for DUS 2023.

Forestillingene er gratis, og vi ønsker alle som vil komme og se på hjertelig velkommen.

Program:

Lørdag 25. mars kl. 10:30, Black Box: Fyret - Sandnessjøen: For ung til å dø

Lørdag 25. mars kl. 12:00, Hovedscena: TeaterZahl - Nesna: GALAXYLAND

Lørdag 25. mars kl. 14:30, Hovedscena: NT ung (yngste gruppe) - Mo i Rana: KIM

Søndag 26. mars kl. 10:00, Hovedscena: Tøvat teater - Valnesfjord: GALAXYLAND

Søndag 27. mars kl. 11:30, Black Box: NT ung (eldste gruppe) - Mo i Rana: Ord mot ord

DUS - Den unge scenen er et landsdekkende prosjekt som jobber for å heve nivået på ungdomsteater i Norge. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster og konsepter for ungdom som fremføres av ungdom. DUS ble opprettet i 2004, og vi er nå i gang med den tiende prosjektrunden.

Ungdom i alderen 13 til 19 år lager forestillinger basert på nyskrevne tekster eller konsepter laget for aldersgruppa. Siden oppstarten har DUS fått fram 42 nye tekster og konsepter. Ca. 80 ungdomsgrupper fordelt over hele landet lager forestillinger av tekstene i hver runde. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner, og en landsdekkende festival på Det Norske Teatret i Oslo for utvalgte grupper.

Ideen og modellen for DUS har sitt opphav i det engelske ”Connections” som ble etablert i 1994. I England har Connections base ved Royal National Theatre i London. Det har også vært modeller av Connections i Italia, Portugal, USA, Tyskland, Georgia og Island, og for tiden er det prosjekter i England, Sverige, Finland, og Brasil (prosjektene i Italia og Portugal ligger på is for øyeblikket). DUS er med å videreutvikle dette internasjonale nettverket, som åpner for spennende utvekslingsmuligheter.

Hvor og når Nordland Teater 24.-26. mars

Spilleplan / billetter:

nedlastbare bilder og filmer: