Foto: Erika Hebbert

eggs ´n bakey

«Æ vil kjenn at æ lev. Vil kjenn at det riv i hjertet. Gje mæ nokka som betyr nå. Nåkka æ virkelig kan tru på.» - Sondre Justad

Den første forelskelsen. Den første snøen. Ditt første kyss. Å holde noen i hånda. Miste grepet. Kjærlighetssorgen. Leve med anger. Det som aldri gikk. Barnet som aldri kom. Begynne på ny. Ny snø, ny ild, nytt hjerte, nytt kyss. Ny hånd. Ikke miste grepet. Holde fast. Holde et hjerte. Holde et barn. I armene dine. Se det vokse og se tiden gå. Se livet gå. Prøve å forstå. Sitte ved kjøkkenvinduet. Bare prøve å være.

eggs 'n bakey er en hyllest til alle de små og store, gode og vonde, øyeblikkene i livet. En hyllest til kjærlighet, hat, sjalusi, glede, omsorg, savn og nytelse. En hyllest til den som bare er der, og den du lengter etter. Den du kanskje hadde, men som glapp rett foran øynene dine. Dramatiker Rolf Kristian Larsen balanserer mesterlig mellom humor, alvor og satire når han skildrer alle de hverdagslige tingene som til sammen utgjør livet.

Musikken i forestillingen er hentet fra Sondre Justads diskografi. Justad er en norsk artist og låtskriver fra Henningsvær og Borg i Lofoten. Han ga ut debutalbumet Riv i hjertet oktober 2015 og har siden kapret listetopper, dansegulv samt pike- og guttehjerter landet over.

Dramatiker-stjerneskuddet Rolf Kristian Larsen (f. 1983) er kanskje mest kjent for sine roller i «Mannen som elsket Yngve», «Nobel, «Kampen om Tungtvannet” og «Heimebane». eggs 'n bakey er hans femte stykke som dramatiker, fra før har han også skrevet l.i.f.e.g.o.e.s.o.n for Det Norske Teatret, og Solveig: .. peer aspera ad astra som hadde premiere på Gålå, august 2019.

Forestillingen er produsert av Vega Teater.

Passer fra 15 år og oppover

Skuespillet er utviklet med støtte fra Dramatikkens hus.

Spilleperiode Nordland Teater fra 21.oktober 2020.

NB. Forhåndssalget til forestillingen på Hamarøy, Hamsundsenteret planlagt 10/11 er ikke startet ennå.

Varighet 90 min
Tekst Rolf Kristian Larsen
Musikk av Sondre Justad
Medvirkende Line Heie Hallem, Sebastian Skytterud Myers og Hege Aga Edelsteen
Regi Kjell Moberg
Scenografi Even Børsum
Musikalsk ledelse Bård Watn
Lysdesign Oscar Udbye
Mask og hår Eva Sharp
Produsent Marianne Siljuberg
Suffli Thea Marion Aasen
Foto, video og design Magnus Owe og Erika Hebbert
Sanginnstudering Andrea Rydin Berge