Er mikrofonen min på?

De unge overtar en brennende verden. Hvor går veien videre?

Et rockeband og deres tilhengere inntar scenen, men det blir en annerledes konsert. Ungdommen stiller de vanskelige spørsmålene: Verden brenner - hva gjør vi nå? Hvem er ansvarlig? Og hvor går veien videre?"

Stykket «Er mikrofonen min på?» handler om unge menneske som vil bli hørt, men som først og fremst vil handle – før det er for seint. Det er et oppgjør med tidligere generasjoner. Klimaendringene er allerede store, men ungdommene vet at det verste ligger framfor dem. De arver en verden som brenner.

Stykket er skrevet av den kanadiske dramatikeren Jordan Tannahill og er en del av Den Unge Scenen (DUS) sitt tilbud til ungdom om å spille samtidsdramatikk som setter nærliggende utfordringer for ungdom på dagsorden. Stykket spilles på flere norske, svenske og britiske scener og er en del av et felles opprop der unge teatersjeler gjør sitt i kampen for en bedre verden.

«Kjære alle generasjoner, ikke lukk øynene, hør på oss. Det er ikke for sent enda, men vi må handle!»


Tittelen er inspirert av talen til Greta Thunberg i det britiske parlamentet 23. april 2019. «Kjære alle generasjoner, ikke lukk øynene, hør på oss. Det er ikke for sent enda, men vi må handle!»

I sin tolkning av Tannahills intense tekst inviterer de til både samtale og samhandling – nå!

NT ung, Nordland Teater sitt ungdomsteater, er for alle mellom 14 og 19 år. Å utvikle barn og unge gjennom teater gir gode samfunnsborgere og nærer demokratiet. Nå får vi som oppdrar lytte og bli oppdratt av de unge!

Varighet Ca 60 min
Premiere 30. mai 2024
Av Jordan Tannahill
Regi Kristin Jørgensen
Medvirkende NT ung
Les mer

Spilleplan / billetter: