Foto: Bjørn Leirvik

farlige forbindelser

Med Terje Skonseng Naudeer i registolen kan vi forvente oss en visuell og intim nytelse og et drama der de helt store følelsene griper tak.

Med "farlige forbindelser" av Christopher Hampton tar Nordland Teater steget tilbake til tiden rett før den franske revolusjon og til rivaliseringen mellom Marquise de Merteuil og Vicomte de Valmont.

De to utnytter og ydmyker mennesker rundt seg for spenningens skyld, mens de skruppelløst nyter leken.

Den rike hevnlystne enken Marquise de Merteuil utfordrer sin tidligere elsker, Vicomte de Valmont, til å forføre en ung kvinne som snart skal giftes bort. Etter hvert utvikles en dypere relasjon, og plutselig blir forholdene svært problematiske og spente.

Flere vil nok kjenne igjen historien fra den multi Oscar vinnende filmen Farlige Forbindelser/Dangerous Liasions av Stephen Frears, hvor Glenn Close og John Malcovich, Michele Piffer, Uma Thurman og Keanu Reeves var ikledd rollene.

Pierre Choderlos de Laclos' brevroman Les Liaisons Dangereuses vakte stor skandale da den ble utgitt anonymt i 1782, og var også forbudt store deler av 1800-tallet. Romanen er blitt kalt en observasjon av aristokratiets forgiftende livsførsel, fylt med kostymer, konversasjon og maskerade. Med dette som litterært utgangspunkt skrev Hampton teaterstykket som er regnet som en av teaterverdenens moderne klassikere.

Møt regissør TERJE SKONSENG NAUDEER


FARLIGE FORBINDELSER DIREKTESTRØMMES 24. OG 27. JANUAR

På grunn av nye nasjonale smitteverntiltak må nordlandturneen til "farlige forbindelser" stoppes nå i januar. Vi har derfor satt opp to ekstraforestillinger som direktestrømmes, slik at flere får mulighet til å se forestillingen.

Varighet ca 120 min
Premiere 19. januar 2021
Av Christopher Hampton
Medvirkende Gørild Mauseth, Sigurd Sele, Julie Sofie Reite, Inga Ibsdotter Lilleaas, Kristoffer Hjulstad, Gretelill Tangen, Cecilie Jørstad og Stein Elvestad.
Oversettelse Birgitte Strid
Regi Terje Skonseng Naudeer
Scenografi og kostyme Birgitte Strid
Lysdesign Johan Haugen
Teaterforlag Nordiska ApS København