Foto: Tina Ditlefsen

Hvorfor barnet koker i polentaen

På baksiden av sirkuslivet

Hvorfor barnet koker i polentaen kom opprinnelig ut i bokformat i 1999, men oppleves i dag som mer aktuell enn noen gang. Familielojalitet, adskillelse og landflyktighet er temaer som settes på spill i denne forestillingen, som er inspirert av den rumensk-sveitsiske forfatterens egne opplevelser som barn i en sirkusfamilie på jakt etter tilhørighet i en fremmed verden.

I beskrivelsen av sirkuslivet får vi innblikk i jentas frykt for morens halsbrekkende sirkusnummer: Å henge etter håret fra høyt oppunder taket. Jenta er hver kveld redd for at det skal gå galt. Heldigvis har hun en storesøster som kan trøste henne med stadig grusommere historier om et barn som har det mye verre, nemlig det stakkars barnet som koker i polentagrøten.

Hvorfor barnet koker i polentaen er en musikalsk familieforestilling (fra 12 år) spekket med dans, sang, humor og intense øyeblikk – først og fremst fra baksiden av sirkuslivet.

Forestillingen er utarbeidet av Simone Thiis Produksjoner i samarbeid med Nordland Teater, basert på Aglaja Veteranyis roman ved samme navn.

Norgespremiere 1.juli
Regi Simone Thiis
Av Aglaja Veteranyi, bearbeidet for scenen av Sara Ostertag
Scenografi og kostymedesign Mari Hesjedal
Dramaturg og oversetter Elisabeth Beanca Halvorsen
Medvikende Julie Sofie Reite, Katja Lindeberg og Rune Løding
Lysdesign Yasin Gyltepe
Lystekniker Johan Haugen
Koreograf Sigrid Edvardsson
Inspisient Wenche Bakken
Rekvisitør Grete Larssen
Komponist Håkon Iversen
Samarbeidspartnere Simone Thiis Produksjoner og Nordland Teater
Støttet av Kulturrådet

nedlastbare bilder og filmer: