Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Krigsseilerkonsert 12. juni

Mo Hornmusikk, Helge Jordal og Sigrid Brennhaug under ledelse av Reid Gilje

Mo Hornmusikk og Helge Jordal hyller krigsseilerne i en storslått konsertforestilling.

En hyllest til krigsseilerne for deres formidable innsats i løpet av krigsårene.

Mo Hornmusikk har, sammen med Reid Gilje og Helge Jordal, satt sammen et program med både fortellinger og musikk. I samarbeid med Nordland Teater blir det musikk av Erik Bye, klassikere fra krigens dager- i tillegg til maritime stemninger fra Mo Hornmusikk.

Forsnakk i Teaterkaféen

Ragnar Selnes, fra Helgeland Museum, vil gi en innledning om krigsseilerhistorien i forkant av hver konsertforestilling. For de som vil høre den, så er det bare å møte opp i Teaterkaféen. Selnes holder forsnakk kl. 16 og kl. 18.30


Reid Gilje- dirigent

Reid Gilje er fra Roaldsøy utenfor Stavanger, men emigrerte tidlig til Askøy. Han er en svært dyktig og etterspurt dirigent og arrangør i både inn- og utland. Dersom du spiller i korps har du nok helt sikkert spilt et arrangement av Reid.

Historien mellom Reid og Mo Hornmusikk startet i 2008. Det var første gang Reid dirigerte hornmusikken på NM for janitsjarkorps. I alle år har Reid vært en stor musikalsk inspirator for korpset, som dirigent, instruktør og arrangør.


Helge Jordal – forteller og solist

Om dagen vandrer han i byens gater som en vanlig mann. Om kvelden kan han være hvem som helst.

Helge Jordal har spilt alt fra barneteater til de største klassiske rollene. Han har vært snill og slem, fattig og rik, ung og gammel.

Helge har i en årrekke vært en sentral utøver på store suksessprosjekt over hele Norge. Han er virkelig en bauta i norsk skuespillerhistorie og en entertainer og formidler hele Norge elsker. Vi i Mo Hornmusikk synes det er fantastisk at vi kan gjøre denne konserten med Helge Jordal.

I 2011 var Helge med på å sette opp forestillingen "Førstereis" på Den Nationale Scene (DNS). Stykket ble omtalt av kritikerne som "en eventyrlig seilas" og "en strålende teateropplevelse". Mange av tekstene vi får høre på konserten med Mo Hornmusikk er hentet fra denne forestillingen, som tar utgangspunkt i uteseilertida etter andre verdenskrig.

Som Helge Jordal selv sier: "Det handler om svik. Om flere svik. Men mest av alt om nasjonens svik mot norske sjøfolk".


Sigrid Brennhaug- solist

Sigrid Brennhaug fra Grane, nå bosatt på Hemnesberget, har vært lenge på den nasjonale musikkscenen. Hun har lang erfaring og har hatt mange samarbeid med både ulike konstellasjoner og i ulike sjangre både regionalt og nasjonalt. Hun er mest kjent for det lange samarbeidet med den svenske visekunstneren Marie Bergman og er også vokalist i souljazzbandet The Real Thing.

Året 2020 kom hennes første og kritikerroste plate ut under tittelen «Daga æ vil huske». Med tekster på nordnorsk og med nordnorske musikere følte hun at hun var kommet hjem.


Vi gleder oss til å oppleve Helge Jordal og Sigrid Brennhaugs tilstedeværelse, nærhet og gode formidlingsevne.

Varighet 70 minutter
Tidspunkt 12. juni kl. 16.30 og 19.00
Medvirkende Helge Jordal, Sigrid Brennhaug og Mo Hornmusikk med dirigent Reid Gilje
Forsnakk Ragnar Selnes (kl 16 og 18.30)
I samarbeid med Nordland Teater

Spilleplan / billetter:

nedlastbare bilder og filmer: