Transjoik/Quintus

Opphissende, vitalt og kraftfullt!

Bandet Quintus er tilknyttet Fylkesmusikerne i Trøndelag med musikere fra Norge, Sverige og Danmark. Selv om musikerne er skandinaviske, er musikken de selv komponerer og arrangerer inspirert av tradisjoner fra hele verden.

Quintus samarbeider med kunstnere som representerer ulike genrer og ønsker med det utvide sine musikalske horisonter. Vi ser blandt annet frem mot opplevelser av joik i 1000 sfæriske tolkninger!

Hjemmesiden: https://www.quintus.no/bio

Medlemmer:

Anders Bast- saksofon-Danmark

Morten Schrøder- Trompet-Trondheim

Sturla Hauge Nilsen- Trompet-Malvik

Elisabeth Fossan- Trombone-Trondheim

Steffen Granly- Tuba- Oslo

Lasse Leo Ehn- slagverk-Danmark/Sverige

De fire musikerne i Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og krafttfull! Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikk elementer, bygger gruppen opp en moderne men samtidig tidløs, suggestiv stemning.

De vokale uttrykkene forsterkes av to trommesett, synth, elektroniske loops, og bass-gitar. Om man må snakke om musikalske båser, er electronica, ambient og trance mulige sammenligningere.

Transjoik har de siste årene inspirert en rekke artister og produsenter ute i verden. Et resultat av dette er deres ”Remix Project” der artister/produsenter som Transglobal underground, Aki Nawaz/FunDaMental og DJ Mutamassik (Egypt/New York) har laget remixer av Transjoiks musikk. Transjoik har nå integrert disse remixene i konsertene sine og opplever ofte et ekstatisk dansende publikum foran scenen.

De har turnert i Scandinavia, Europa, USA og Canada og har etablert seg som et av de mest spennende prosjektene i verden der folkemusikk møter nye urbane uttrykk.

Medlemmer:

Frode Fjellheim - synth/vokal

Nils Olav Johansen - gitar/vokal

Snorre Bjerck - trommer

Torbjørn Hillersøy - bass

Varighet 75 minutter