Titus Andronicus

Maktkamp, hevn, krig og blod

Ordinær 345 Honnør 290 Under 30 220 Grupper over 8 290

Romerne har slått Goterne etter en brutal 10 år-lang krig. Men hjemme i Roma er riket i kaos. Keiseren er død, og hans to sønner vil begge ha makten. De danner fraksjoner og starter væpnede sammenstøt i gatene. Det kan gå mot en borgerkrig.

Den store hærføreren, Titus Andronicus, kommer tilbake til Roma. Som skikken forlanger, ofrer han goterdronningens eldste sønn til de romerske gudene. Hun sverger hevn.

Det romerske folket tilbyr Titus keiserkronen, men han avslår. Når goterdronningen senere kommer i maktposisjon, gjennom ekteskap med den nye keiseren, er det duket for et av verdenslitteraturens blodigste hevndramaer.

Shakespeares mest dødelige hevntragedie

Titus Andronicus var en av Shakespeares største suksesser i hans samtid, og har et karaktergalleri med lidenskapelige, krevende og fascinerende roller. Samtidig stiller stykket spørsmål om hva det er å være menneskelig – både i krig og i fred. Hvordan kan man skape et godt samfunn tuftet på mange år med voldshandlinger?

Nordland Teater lar Titus Andronicus være en kommentar til dehumaniseringen som vi også ser i vår tids krigføring.

Hvis du tror du er modig nok til å møte denne makabre thrilleren, kan du begynne å glede deg, og bestille Titus-billetter allerede i dag.

NB! Vi advarer mot sterke scener! Aldersgrense 15 år

Varighet ca. 2 timer u/pause
Premiere 4. november 2023, Hovedscena Nordland Teater
Av William Shakespeare
Oversettelse Ragnar Olsen
Regi Birgitte Strid og Terje Skonseng Naudeer
Medvirkende Rune Storsæther Løding, Piotr Misztela, Inga Ibsdotter Lilleaas, Julie Sofie Reite, Stein Elvestad, Kristoffer Hjulstad, Sindre Bergfall, Roger Opdal Paulsen, Sondre Krogtoft Larsen og Mats Gukild
Scenografi og kostymedesign Nora Furuholmen
Lysdesign Johan Haugen og Vegar Angel Nordheim Andreassen
Lyddesign Kjetil Schjander Luhr
Maskør Hege Ramstad
Les mer

Medvirkende:

nedlastbare bilder og filmer: