Foto: Elisabeth Jakobsen

Ujul med Moddi

Musikkteater litt utenom det vanlige

Du som stresser fra kjøpesenter til kjøpesenter, som svetter i møtet med store familiemiddager, eller synes julestemninga sitter litt vel langt inne. Du mørketidsdeprimerte juleskeptiker som ikke nødvendigvis gleder deg til desember, og som er lei av alt skal være så helsikes koselig hele tiden.

Moddi er ingen fan av jula, gavepresset, gudstjenester på autopilot, juleribbe, einebærbusker eller O' Helga Natt. Faktisk har han jula så langt opp i halsen at han i 2020 lagde en hel konsert til alle de som synes at julestria er i kjipeste laget. Med denne ujula tar vi steget videre og lager om den til storslagent musikkteater med alternativ julestemning. Det store ujuleevangeliumet til hyllest for all frustrasjon og juleangst.

«Det store ujuleevangeliumet til hyllest for all frustrasjon og juleangst»

Ikke for å ødelegge det med julen som allerede er fint, men for å ta tak i de tingene som kanskje er litt tunge, vanskelige og mørke. Og for å påminnes hva jula tross alt kan handle om, med nyskreven musikk fra aktivist, forfatter og musiker Pål Moddi Knutsen.

Med seg på scenen har han et glitrende musikkensemble fra Arktisk Filharmoni og skuespillere fra teateret med store romjulsdrømmer. I ramme av spektakulær scenografi, kostymer og lys gjenlever vi de årlige strabasene og det komplette kaoset opp mot den store julenatta, med et siste desperat forsøk på å komme overens med høytiden.

Ordinær 420 Honnør/scenekort 370 Unge (under 30) 300
AV Pål Moddi Knutsen
Varighet Kommer
Premiere 3. desember 2022
KUNSTNERISK TEAM
Tekst/musikk Pål Moddi Knutsen
Regi Sigrid Strøm Reibo
Medvirkende Pål Moddi Knutsen med musikere fra Arktisk Filharmoni og skuespillere fra Nordland Teater
Scenografi/kostyme/lys Mårten K. Axelsson
Musikalsk leder/arrangør Simon Revholt
Dramaturg Kristofer Blindheim Grønskag

nedlastbare bilder og filmer: