Vinterlys: Love me Tinder

Få folk til å le, så blir det suksess.

Det gjelder ikke absolutt bestandig, men ofte. En god latter forlenger ikke bare livet, men skaper også gjenkjenning. Som for eksempel når Dagrun Anholt og Øyvind Angeltveit er på scenen.

Det var de på Teaterkafeen som avslutning på Vinterlysfestivalens aller første dag, og det var braksuksess. Stuvende fullt og høy stemning fra start til mål – og publikum visste å sette pris på humoren. På forhånd, også – det var utsolgt.

Det blir mere morsomt å se og høre og oppleve i dagene som kommer – «An act of god» med Frank Kjosås, for eksempel, eller «Den siste polfarer» tirsdag og ikke minst Mossa fredag.

Å ta aktuelle saker fra nåtida ut i latterverdenen er vanskelig, og viktig. Vi ler av oss selv. Det får humor-paret fra Vestfold oss til å gjøre når de harselerer vilt med dating på nett. Møteplassen og Tinder er kanskje de mest kjente, og i kabareten "Love me Tinder" får begge disse og alle andre tilsvarende gjennomgå.

De fleste sider av fenomenet var med, og særlig karakterene som oftest forbindes med nett-dating. Her var både han som skryter av seg selv, hun som er forsakt men håpefull, han som nesten ikke tør fortelle hvem han er, hun som har litt for store forhåpninger om drømmeprinsen – og de fleste andre varianter.

Humorparet har hatt «Love me Tinder» på programmet en tid, og de har skrevet det meste selv og laget morsomme opplevelser for mange allerede. Vi spår at dette kan bli en enda mer landsomfattende suksess.

Både Dagrun Anholt og Øyvind Angeltveit har betraktelig fartstid i humor-bransjen. Anholt har hatt en mengde morsomme roller på Tv, som for eksempel i ”Hos Martin”, og det siste året har hun vært både på Rogaland Teater, Brageteatret og Nordland Teater, da med rolle i forestillingen ”Kollektivt Selvmord”. I sommer hadde hun stor suksess sammen med Øyvind og Sturla Berg Johansen i ”Bakgårdsrevyen” i Tønsberg.

Skuespiller Øyvind Angeltveit er mest kjent som komiker. Han var med å danne revygruppa ”Lompelandslaget” sammen med blant andre Åsleik Engmark og Linn Skåber, og har jobbet ved mange teatre i Norge, pluss stand-up og som programleder i TV2.

Vinterlys 2020: Skape(t)

Ti ungdommer fra Nesna har laget et oppsiktsvekkende bra stykke teater. De er i alderen 14 til 19 og sammen har de skapt et verk som burde ha fått enda videre oppmerksomhet enn det allerede har.

Vinterlys 2020: Det blå folket

Det blå folket vekker menneskene

Vinterlys: Fem produksjoner på sju dager

Alle på Nordland Teater har det travelt under Vinterlys. Noen har det litt ekstra travelt.

Vinterlys: Solveig

Ensomhet er ille, å bli sviktet ikke noe bedre – men Solveig overlever. Miriam Jacobsen Sollie har laget en av de mange små, interessante forestillingene under årets Vinterlys.

Vinterlys 2020: Visste du at alle har en liten dør bak øret

Gjennom den døra kan man gå inn til tankene sine, og gjennom den kommer også ens tanker ut i verden. Mandag og tirsdag lærer Annlaug Børsheim og Vibeke Flesland Havre alle som vil mer om dette. En musiker og en skuespiller som har laget barneteater i tre episoder.

Vinterlys: Normaliteten

Å gå nye, rare, uforståelige opplevelser i møte er helt normalt!

Vinterlys: Blå åker - en humoristisk thriller om kvotebaroner

Vi du underholdes og le og samtidig få noen aha-opplevelser om en høyst aktuell og viktig problematikk du ganske sikkert vet lite om, kan det første gjestespillet på den første dagen av årets Vinterlys anbefales.