Foto: Jørgen Mathisen

Vinterlys: Solveig

Ensomhet er ille, å bli sviktet ikke noe bedre – men Solveig overlever. Miriam Jacobsen Sollie har laget en av de mange små, interessante forestillingene under årets Vinterlys.

Solveig er lengtende, ensom og forlatt, men oppdager nok ikke tidsnok at hun virkelig er sviktet. Men hun er ikke dum. Hun innser sin tabbe og må leve med den – for henne er det ingen andre enn Peer – selv om han aldri kommer.

Hun er først lyst lengtende og tror at hun har det store eventyret å se fram til, men må etter hvert innse skuffelsen over bruddet. Der og da forstår hun ikke hvorfor og hvordan. Etter hvert skifter stemningen, via selvbedrag til sinne og bitterhet.

Den 45 minutter lange enakteren med sammenhengende monolog er en kraftanstrengelse for Miriam Jacobsen Sollie – men det bærer. Hun har styrke, akkurat som Solveig.

Miriam Jacobsen Sollies «Solveig» er skrevet av skuespiller Miriam Jacobsen Sollie selv. Idé, konsept og regi er utviklet i samarbeid med regissør Julie Lindvik. Forestillingen ble laget som bacheloroppgave ved Westerdals Oslo ACT og hadde premiere i mai 2018.

Vinterlys 2020: Skape(t)

Ti ungdommer fra Nesna har laget et oppsiktsvekkende bra stykke teater. De er i alderen 14 til 19 og sammen har de skapt et verk som burde ha fått enda videre oppmerksomhet enn det allerede har.

Vinterlys 2020: Det blå folket

Det blå folket vekker menneskene

Vinterlys: Fem produksjoner på sju dager

Alle på Nordland Teater har det travelt under Vinterlys. Noen har det litt ekstra travelt.

Vinterlys 2020: Visste du at alle har en liten dør bak øret

Gjennom den døra kan man gå inn til tankene sine, og gjennom den kommer også ens tanker ut i verden. Mandag og tirsdag lærer Annlaug Børsheim og Vibeke Flesland Havre alle som vil mer om dette. En musiker og en skuespiller som har laget barneteater i tre episoder.

Vinterlys: Love me Tinder

Få folk til å le, så blir det suksess.

Vinterlys: Normaliteten

Å gå nye, rare, uforståelige opplevelser i møte er helt normalt!

Vinterlys: Blå åker - en humoristisk thriller om kvotebaroner

Vi du underholdes og le og samtidig få noen aha-opplevelser om en høyst aktuell og viktig problematikk du ganske sikkert vet lite om, kan det første gjestespillet på den første dagen av årets Vinterlys anbefales.