Foto: Jørgen Mathisen

Vinterlys: Fem produksjoner på sju dager

Alle på Nordland Teater har det travelt under Vinterlys. Noen har det litt ekstra travelt.

To av teaterets mest erfarne er mye på scenen i løpet av den uka festivalen varer, og to av disse gangene er de der sammen. Skuespiller Linda Mathisen og husmusiker/Vinterlysprodusent Sissel Brean er involvert i til sammen fem forskjellige produksjoner.

Årets utgave av «Brean og Bang» er en av dem, på hovedscenen både torsdag og fredag. Samarbeid mellom forfatter/visesanger Stig Bang og pianist, sanger, arrangør/komponist Sissel Brean har de siste årene resultert i flere konsertforestillinger over samme lest – med Brean og Bang. I forfjor var det sanger av Joni Mitchell, i fjor var det sanger av Bob Dylan, og i år blir det Kate Bush som Brean og Bang skal presentere sin vri på.

Både Linda Mathisen og Sissel Brean vært ansatt på Nordland Teater en god del år, og under årets Vinterlys gjør de to produksjoner sammen, som er to av de populære innslagene med lunsjteater i teaterkafeen. Mandag presenterte de dikt av Laila Stien med musikk av Brean, og tirsdag presenteres lyrikk av Inger Hagerup på samme måte. Dette gjorde de også under fjorårets festival. Onsdag er det Sissel Brean og musikeren Syver Olstad. De har samarbeidet mye og presenterer låter som de deler felles glede over.

Linda Mathisen ble litt overrasket selv i fjor høst over å skulle være med i musikal. Hun har i løpet av januar og februar vært med på jubileumsforestillingen «Ei hand å holde i», og under Vinterlys har det vært fire forestillinger, den siste er på onsdag.

- Kulturjournalist Jørgen Mathisen

Vinterlys 2020: Skape(t)

Ti ungdommer fra Nesna har laget et oppsiktsvekkende bra stykke teater. De er i alderen 14 til 19 og sammen har de skapt et verk som burde ha fått enda videre oppmerksomhet enn det allerede har.

Vinterlys 2020: Det blå folket

Det blå folket vekker menneskene

Vinterlys: Solveig

Ensomhet er ille, å bli sviktet ikke noe bedre – men Solveig overlever. Miriam Jacobsen Sollie har laget en av de mange små, interessante forestillingene under årets Vinterlys.

Vinterlys 2020: Visste du at alle har en liten dør bak øret

Gjennom den døra kan man gå inn til tankene sine, og gjennom den kommer også ens tanker ut i verden. Mandag og tirsdag lærer Annlaug Børsheim og Vibeke Flesland Havre alle som vil mer om dette. En musiker og en skuespiller som har laget barneteater i tre episoder.

Vinterlys: Love me Tinder

Få folk til å le, så blir det suksess.

Vinterlys: Normaliteten

Å gå nye, rare, uforståelige opplevelser i møte er helt normalt!

Vinterlys: Blå åker - en humoristisk thriller om kvotebaroner

Vi du underholdes og le og samtidig få noen aha-opplevelser om en høyst aktuell og viktig problematikk du ganske sikkert vet lite om, kan det første gjestespillet på den første dagen av årets Vinterlys anbefales.